REGIO – Hugo Boys speelde op bezoek bij Westfriezen gelijk. Een resultaat waar de ploeg tevreden mee kon zijn. KSV had helemaal weinig te klagen over de ruime 0-4 zege die het boekte.

Westfriezen – Hugo Boys 1-1
Na afloop was Hugo Boys middenvelder Jeffrey de Cocq van Delwijnen redelijk tevreden. Al leek het twee minuten voor tijd nog mooier te worden voor de Heerhugowaarders. ‘We scoorden uit een corner de 1-2, maar die werd om een onbegrijpelijke reden afgekeurd’, zei De Cocq van Delwijnen. ‘Maar we hebben met zijn allen geknokt en dat was positief.’

In Zwaag kwam Westfriezen al vroeg op een 1-0 voorsprong. Thomas Kunst trok de stand na zo’n twintig minuten met een rake kopbal gelijk. ‘Zij hadden het balbezit, maar wij de beste kansen. Helaas hebben we geen drie punten.’

RKEDO – KSV 0-4
KSV boekte bij directe concurrent RKEDO een belangrijke en vooral overtuigende 0-4 zege. ‘Het was een belangrijke wedstrijd die we moesten winnen om over ze heen te gaan’, wist Bart Velseboer. ‘We hebben nog een hoop wedstrijden in te halen dus het ziet er goed uit. Dit was een goede teamprestatie. Iedereen deed zijn ding goed.’

KSV kende een sterk begin tegen RKEDO. IN de derde minuut schoot Danny Havermans na een goede actie op de paal, maar in tweede instantie schoot de middenvelder alsnog raak. De 0-2 viel na een goed lopende aanval. Havermans bereikte Rick Does die de bal terug legde. Velseboer liet de bal lopen waarna Danny Konijn kon binnen tikken. In de tweede helft kwamen Maarten Arends en Steven van Tunen snel tot scoren. Velseboer: ‘Toen was de wedstrijd gespeeld.’ Door de overwinning klimt de Heerhugowaardse ploeg naar de derde plek op de ranglijst.