'T KRUIS - Hoewel de stand in 5B nog steeds vertekend is, daar er nog enkele inhaalduels gespeeld moeten worden staat KSV weer aan de top van de ranglijst. Dit gebeurde nadat zondag koploper OSC met overtuigende cijfers werd geklopt: 5-1.

De Kruizer ploeg van trainer Rowan Top kende wel een valse start tegen de lijstaanvoerder toen de gasten al binnen drie minuten de score wisten te openen via Ferreira Prestes. KSV stelde echter snel orde op zaken want binnen een minuut tekende Willem Langerhorst voor de gelijkmaker en een half uur later wist Langerhorst ook nog een strafschop te benutten. Kort voor rust liep KSV verder uit toen Tygo Brantjes het eindpunt was van een vlotte aanval.

Na de pauze gooide KSV het duel snel in het slot toen Jonathan Zonneveld de bal hard tegen de touwen schoot. Bij OSC namen nu de frustraties wat toe en dat leverde een tweede gele kaart op voor Da Silva en even later een directe rode kaart voor Costa de Souza na een slaande beweging. Met elf tegen negen kon Brantjes met zijn tweede treffer de eindstand op 5-1 bepalen.

Komende zondag staat er weer een topper op het programma als KSV op bezoek gaat bij FC Amsterdam dat met een punt minder op een gedeelde tweede plaats staat.

Foto's: DP Sportfotografie