REGIO – In de Tweede Klasse ging SVW’27 op eigen veld nipt onderuit. Ook Hugo Boys en WMC verloren hun thuiswedstrijd. KSV had meer succes, de ploeg won de derby tegen Apollo’68.

SVW’27 – De Foresters 1-2
Op eigen veld verloor SVW’27 van directe concurrent De Foresters. De Heerhugowaarders konden de 3-0 zege van vorige week dus geen passend vervolg geven. Na een uur spelen was het Mitchell Zwart die de gasten op een 0-1 voorsprong bracht.

Tien minuten later kwam SVW’27 via Geert Bruin op gelijke hoogte. ‘Daarna hadden we door moeten drukken, maar het mocht niet zo zijn helaas’, zei Joost Groenveld na afloop. In de slotfase was het Tommy Hoorn die de 1-2 maakte en De Foresters zo aan drie punten hielp. ‘We liepen op het einde teveel achteruit.’

Na negen wedstrijden bezet SVW’27 de tiende plaats. Komende zondag gaat de ploeg in Breezand op bezoek bij ZAP.

Hugo Boys – SEW 0-4
‘Voetballend hadden we een overwicht’, zei Jeffrey de Cocq van Delwijnen na de wedstrijd tegen SEW. Het werd een duel met een teleurstellende afloop, 0-4. Hugo Boys kreeg twee penalty’s tegen, een vrije trap die binnen vloog en een doelpunt uit een corner. ‘Voor de rest hebben we geen kans weggegeven, heel zuur. Zelf aardig wat kansen gehad, maar we scoorden weer niet.’

Na negen duels staat Hugo Boys op de twaalfde plek. Komende zondag treft de ploeg VIOS W.

WMC – Strandvogels 0-5
Tegen Strandvogels kwam WMC al na 58 seconden op een 0-1 achterstand, snel erna viel ook de 0-2. ‘Dat was erg jammer. We kregen nog een aantal goede kansen, maar helaas gingen die er niet in’, aldus Rajesh Biseshar. Nog voor rust scoorden de bezoekers de 0-3. ‘Na rust kregen we kans op kans, het is net of de bal er niet in wil.’ Uiteindelijk eindigde het treffen in 0-5. ‘Ik heb een positief WMC gezien vandaag. Jongens die voor elkaar gingen. Als we dit kunnen volhouden dan zit er veel meer in.’

KSV – Apollo’68 5-0
KSV boekte afgelopen zondagmiddag een klinkende 5-0 zege tegen Apollo’68. De derby werd daarmee een prooi voor de Heerhugowaardse ploeg van trainer/coach Tristan Ooms. Halverwege ging KSV door doelpunten van Guido Snel, Bart Velseboer, Rick Does en Roy van der Roest al met 4-0 aan de leiding. ‘We speelden een prima eerste helft, al had de voorsprong groter moeten zijn’, zei Konijn. ‘Na rust zette zij beetje aan, maar maakte wij in de 85e minuut nog de 5-0.’

De vijfde treffer kwam op naam van Konijn. Door de zege blijft KSV op de derde plaats staan. Komende zondag ontvangt de ploeg koploper Strandvogels.