HEERHUGOWAARD/AKERSLOOT – De handbalsters van KSV zijn er in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten. HV Tornado ging in Akersloot onderuit tegen Meervogels’60.

KSV – Westfriesland/SEW (3): 23-19
In eigen huis begon KSV eigenlijk meteen met een voorsprong en gaf deze in de eerste helft niet meer uit handen. Halverwege ging het met 12-10 aan de leiding. ‘In de tweede helft begonnen we niet sterk. Het scoren lukte niet en SEW wist wel te scoren, waardoor we uiteindelijk ook drie punten achter stonden’, zei Jonna Lemstra na afloop. ‘Maar door met z’n allen keihard te werken wisten we de achterstand om te buigen.’

Uiteindelijk won KSV, met een sterk spelende Mascha Wielinga (keepster uit de A-jeugd), onder de lat met 23-19.

Meervogels’60 – HV Tornado 17-15
In Akersloot leed HV Tornado de tweede nederlaag van het seizoen. ‘We begonnen nu wel goed. We stonden goed te verdedigen met elkaar’, zei Anja Borst na afloop. ‘Aan het einde van de eerste helft schoten wij de ballen er niet meer in en zij wel.’ Hierdoor ging Meervogels’60 met een 11-7 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging het beter. ‘Helaas maakten we toch onze kansen te weinig af. Hierdoor werd het 17-15 voor Meervogels’, vervolgde Borst die met haar ploeg komende dinsdag opnieuw tegen Meervogels speelt, maar dan in het bekertoernooi. ‘Het is een hele goede kans op revanche.’