ZAANDAM – Het seizoen van KV Apollo zit erop. De Heerhugowaardse ploeg, die al zeker was van handhaving, eindigde met een ruime nederlaag; 25-8.

‘Het ging niet goed maar het was de laatste wedstrijd’, aldus Anouk Grifhorst. Dat er niets meer op het spel stond voor beide teams speelde ook zeker een rol. ‘Dat was ook duidelijk te zien gedurende de wedstrijd. In de eerste helft konden wij nog aardig meekomen, maar in de hele tweede helft scoorden wij maar eenmaal.’

De wedstrijd tussen ZKV en KV Apollo stond in het belang van de scheidsrechter Cock Hendriks die zijn laatste wedstrijd heeft gefloten als scheidsrechter.

‘Verder verliep de wedstrijd vanaf de eerste minuten al niet goed. Jeroen van Erve, die een verdiende basisplaats kreeg, moest na twee minuten het veld verlaten met een blessure’, vervolgde Grifhorst. Dit resulteerde wel in het debuut van Rowan van Wanrooij die een prima wedstrijd speelde. ‘Aanvallend was het soms wat zoeken, maar verdedigend deed hij het erg goed.’

ZKV – KV Apollo 25-8