HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben zich in de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Bentelo weer eens van hun beste kant laten zien. De ploeg van trainer/coach Theo Krom revancheerde zich voor een eerdere nederlaag in Twente en deed dat met alleszeggende cijfers: 38-24.

KSV verloor begin november met één doelpunt verschil in Bentelo waar men toen ook al het gevoel had dat er meer in zat. Daarnaast was de Krom-equipe gebrand op een zege na drie nederlagen op rij in de competitie waardoor de Heerhugowaardse ploeg ineens weer naar beneden moest kijken. In het tweede jaar in de Tweede Divisie en het laatste seizoen van Krom als trainer/coach, die er na vijf seizoenen mee stopt, is KSV er alles aan gelegen om in de Tweede Divisie te blijven en met die intentie ging met het duel tegen Bentelo dan ook vol aan.

De thuisploeg kende voor de goed gevulde tribunes in Waardergolf wel een valse start want Bentelo nam binnen een paar minuten een 2-5 voorsprong, maar KSV liet zich niet van de wijs brengen en met vlotte aanvallen werd de schade hersteld en er werd zelfs doorgedrukt naar een 9-6 voorsprong. Vanaf dat moment liepen de gasten voortdurend achter de feiten aan en groeide het vertrouwen bij KSV. Vrijwel elke aanval leverde een doelpunt op en vanuit de hoeken maakten bijvoorbeeld Judith Groot en Rosali Rood enkele fraaie goals waar de ervaren Rosina Vreeburg vanuit het midden haar schotkracht toonde. De voorsprong van 18-14 bij rust was dan ook allleszins terecht.

Wie na de pauze een aanvallend Bentelo verwachtte kwam bedrogen uit, want KSV was niet van plan iets cadeau te doen. Defensief stond men als een huis en als de Twentse ploeg al eens doorbrak dan was keepster Isa Smit alert. Ondertussen bouwde KSV de voorsprong gestaag op met een hoofdrol voor Judith Groot die net als in de eerste helft vijf treffers maakte en haar totaal op deze avond zodoende op tien bracht. De mix van routine en jong talent waar KSV over beschikt was niet te houden en halverwege de tweede helft was de voorsprong al opgelopen tot elf punten. Uiteindelijk kwamen er daar nog een paar treffers bij en behaalde de thuisploeg een dikverdiende zege.

Door de zege klimt KSV weer naar de zesde plaats en slaat zo een gaatje naar de onderste plaatsen. De ploeg van Krom is de komende weken vrij en komt pas weer op 2 maart in actie met een wedstrijd bij het laaggeklasseerde De Tukkers.

KSV DS1 - Bentelo DS1 38-24 (18-14)

Scores KSV: Judith Groot (10), Rosina Vreeburg (6), Rosali Rood (5) Bibi Mol (3), Jacqueline Köhne (3), Jackie Heibloem (3), Sam Wagenaar (3), Romée Balm (3), Romy Brink (2)

Foto's: DP Sportfotografie