HEERHUGOWAARD - Reiger Boys-trainer Tom Boukes moet er zo langzamerhand moedeloos van worden, gezien het aantal kansen dat zijn ploeg om zeep helpt. Ondanks beter spel stonden de geel-zwarten afgelopen zaterdag tegen VV IJmuiden na afloop weer met lege handen.

Twee weken geleden verloor Reiger Boys op eigen veld met 0-1 van HCSC waar het een handvol kansen om zeep hielp. Dit werd gevolgd door een nipte overwinning bij ADO '20 waar de enige treffer van de strafschopstip kwam en men weer slordig was met de vele mogelijkheden die het kreeg. Ook in de thuiswedstrijd tegen VV IJmuiden was Reiger Boys duidelijk de bovenliggende partij, maar het veldoverwicht werd in de eerste helft wederom niet omgezet in doelpunten.

De verdiende treffer viel kort na rust wel via Arif Bajramovic, maar vervolgens liep het helemal fout voor de thuisploeg. VV IJmuiden dat nauwelijks voor het doel van Reiger Boys was geweest drukte tweemaal de neus op het venster en beide malen wist Matthijs Veldman namens de gasten te scoren. Het slotoffensief dat Reiger Boys er nog uit gooide leverde, behalve de nodige irritaties, daarna niets meer op.

Aangezien ook de concurrentie punten liet liggen blijft Reiger Boys wel derde en zodoende in de race voor de nacompetitie. Komende zaterdag staat de moeilijke uitwedstrijd bij SV Zandvoort op het programma.

Foto's: DP Sportfotografie