ZWOLLE - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen blijft Reiger Boys/Woest in een negatieve spiraal zitten. Op 9 november won de ploeg van coach Monique van der Rijst met 2-0 van landskampioen TPP. Hierna volgden voor de winterstop echter vier nederlagen en ook bij de eerste wedstrijd van 2019 gingen de vrouwen onderuit op bezoek bij hekkensluiter Exstudiantes Zwolle.

Exstudiantes had tot dusverre slechts drie punten verzameld, maar werd vrijdagavond in het zadel geholpen door Sanne Brand die na tien minuten ongelukkig in eigen doel schoot. Twee minuten later was het Jonneke Sterk die deze score verdubbelde en dat was tevens de ruststand al had die zomaar hoger uit kunnen vallen. Namens de thuisploeg kregen namelijk ook De Pater, Herpel en Pluim kansen , maar zij troffen de paal of kwamen de jonge keepster Tamara Luijkx tegen. Reiger Boys werd twee maal gevaarlijk via Zoyla Barendse en Rosa Kruijver.

Toen het Brand vervolgens wederom tegen zat en zij opnieuw haar eigen keepster passeerde en Jorie Scheepers de 4-0 liet aantekenen leek de wedstrijd gespeeld. Via Floor Spaan en Lotte Bijl kwam de Heerhugowaardse ploeg echter toch terug in de wedstrijd, maar in de slotfase profiteerden Sanne Pluim en Sanne Herpel van de ontstane ruimte alvorens Jaimy Visser de eindstand op 6-3 bepaalde.