KLARENBEEK/WORMERVEER - De vrouwen van Reiger Boys zijn aan een uitstekende reeks bezig in de hoofdklasse. Tegen het nog ongeslagen SC Klarenbeek behaalde de ploeg van trainer Arnold de Block een klinkende 0-3 overwinning. De heren van Reiger Boys, vooraf koploper in 3A, speelden met 1-1 gelijk bij Fortuna Wormerveer.

SC Klarenbeek was nog zonder puntenverlies, maar kregen zaterdag geen grip op Reiger Boys en dan met name op de snelle en handige buitenspelers Mila Stevens en Marouscha Ruiter. Laatsgenoemde zorgde op slag van rust voor een Heerhugowaardse voorsprong.

In de tweede helft probeerde SC Klarenbeek de druk te verhogen, maar de sterke Reiger Boys-defensie bleef overeind en zorgde ina 65 minuten voor een tweede treffer via Maartje van Haneghem, In de slotminuut maakte Mila Stevens het leed nog erger voor de thuisploeg door de 0-3 te maken waarmee de derde zege oprij een feit was.

Heren
Reiger Boys heeft zaterdag de koppositie moeten afstaan aan Always Forward dat drie punten voorspriong heeft, mar wel een wedstrijd meer speelde. Op bezoek bij Fortuna Wormerveer liep de ploeg van Tom Boukes tegen het eerste puntenverlies aan. Door een eigen doelpunt kwam Reiger Boys al vroeg op achterstand, maar na ruim een uur spelen zorgde Jermaine Pichotte voor de gelijkmaker. Reiger Boys eindigde het duel met tien man. Lars Apeldoorn zag vlak voor tijd de rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.