HEERHUGOWAARD - Met een 2-1 zege op Futsal Apeldoorn hebben de vrouwen van Reiger Boys/Woest eindelijk weer eens van het zoet der overwinning mogen proeven. De ploeg van coach Monique van der Rijst won op 9 november met 2-0 van regerend landskampioen TPP, maar moest daarna vijf nederlagen incasseren.

Met tegenstander Futsal Apeldoorn trof Reiger Boys een ploeg die in hetzelfde schuitje zat. De Gelderse formatie begon ijzersterk aan de competitie, maar verloor de laatste vier wedstrijden.

Het onderlinge duel vrijdagavond in Sporthal Waardergolf leverde dan ook geen mooi voetbal op, maar de spanning vergoedde een hoop.In de openingsfase kregen beide ploegen kansen om de wedstrijd open te breken. Namens de gasten via Denise en Sabine Gerrits en bij de thuisploeg waren Lotte Bijl, Judine Castricum en Jaimy Visser dichtbij een treffer. Diezelfde Visser scoorde uiteindelijk wel met een ferme knal in de dertiende minuut en dat was tevens de ruststand,.

Na de pauze kon Reiger Boys deze score verdubbelen, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging Futsal Apeldoorn steeds meer druk zetten, en was het vooral de uitblinkende keepster Tamara Luijkx die haar ploeg op de been hield met enkele fenomenale reddingen. Met nog vijf minuten op de klok profiteerde Reiger Boys middels een goede aanval van de ontstane ruimte en liet Laïs Boes de 2-0 aantekenen. Helaas kon Luijkx haar uitstekende wedstrijd niet bekronen met een "clean sheet" want in de slotseconden scoorde Iris Thus nog tegen.

De vrouw van de wedstrijd vergat dat echter vlug. 'Natuurlijk baal ik van die tegengoal in de laatste seconden want iedere keeper wil de nul houden, maar uiteindelijk ging het vandaag maar om één ding en dat zijn drie punten. En die zijn binnen', aldus Luijkx.

Door de zege staat Reiger Boys nu achtste in de Eredivisie en gaat het komende vrijdag 1 februari op bezoek bij de nummer zeven in de stand, Drachtster Boys.