ANDIJK – De start van de derde en laatste periode verliep voor Reiger Boys niet zoals gehoopt. Tegen het lager geklasseerde Sporting Andijk gingen de Heerhugowaarders onderuit, 4-1.

Ook in Andijk had de wind invloed op de wedstrijd. Tien minuten voor rust waren rukwinden en hevige neerslag voor de scheidsrechter reden om het duel stil te leggen. Op dat moment had Sporting Andijk een 1-0 voorsprong in handen. ‘ Wij probeerden te voetballen en zij wachtte op het foutje bij ons’, aldus Raymond Huisman. Dat kwam er in de 25e minuut. ‘We verloren de bal en met één pas werd hun spits de diepte in gestuurd.’ Na de onderbreking, waarin de puntjes op de i werden gezet, trof de gastheer opnieuw doel. ‘Een zelfde situatie. Een foute pass bij ons en één, twee passes later waren zij voor het doel.’

Halverwege werd er besproken hoe Andijk moest worden bestreden. Tien minuten na rust scoorde Kevin Pawirosemito uit een corner de aansluitingstreffer. ‘Dat was een sein om de teugels aan te trekken en gas te geven. Dat deden we en we kregen een paar kleine kansen’, vervolgde Huisman. Twintig minuten voor tijd stompte de Reiger Boys doelman de bal weg, maar zag de bal via Timo Blind in het eigen doel belanden. Het bleek de doodsteek en vlak voor tijd viel ook de 4-1. Huisman: ‘Het was teleurstellend, want je had bij de top vijf kunnen aanhaken. Andijk is beter omgegaan met de omstandigheden. Het is de start van de laatste periode. Als je wat wil dan moet je goed beginnen. Al met al is het zwaar teleurstellend.’

Dames ook onderuit
De dames van Reiger Boys hebben de mindere reeks niet kunnen stoppen. De laatste overwinning dateert van 27 oktober en in de wedstrijden erna werden slechts drie punten behaald. Ook op bezoek bij Berkel ging het mis voor de ploeg van trainer/coach Janny Timisela. De Heerhugowaarders gingen met 3-0 onderuit. Daardoor moet de damesploeg uitkijken aangezien het slechts twee punten meer heeft dan hekkensluiter SC Klarenbeek.