HEERHUGOWAARD - Van 27 tot en met 30 december vindt het jaarlijks terugkerende tennistoernooi plaats in Sportcentrum Noorderend. Het zogeheten 'Champagne toernooi' is een sportieve afsluiting van het jaar.

Het toernooi, dat al tientallen jaren een begrip is in sportcentrum Noorderend, bestaat uit diverse categorieën. Naast de heren-, en de damesdubbel is ook gemengd dubbel een van de mogelijkheden dit toernooi.

De naam 'Champagne toernooi' komt in het toernooi ook terug, zo laat vrijwilliger Hennie Wolkers weten. "We spelen in poule wedstrijden, om vervolgens via een knock-out systeem tot een finale te komen". De deelnemers die worden uitgeschakeld krijgen champagne, en de winnaars krijgen dit pas op het einde". Wellicht dat het voor enkele spelers en/of speelsters dus geen straf is om eerder het deelnemersveld te moeten verlaten.

We gaan er tegenaan
Nadat er in de afgelopen jaren het nodige te doen was om de sporthal, waarvan de toekomst onzeker was, kan er nu weer worden gekeken naar waar de sporthal voor bedoeld is, leuke activiteiten. "De sporthal is opgeknapt en we gaan er tegenaan" besluit Wolkers.

Mensen die willen deelnemen aan het Champagne Toernooi, kunnen zich hiervoor aanmelden via www.toernooi.nl. Via deze site kan je zoeken op Champagnetoernooi 2017 om je vervolgens in te schrijven. Een andere mogelijkheid is door een email te sturen naar sportcentrumnoorderend@gmail.com. De inschrijving sluit op maandag 18 december.