HEERHUGOWAARD – Voor Heerhugowaard was het sportief gezien een goed weekend. Zowel Reiger Boys als SVW’27 wisten een overwinning te boeken, terwijl Hugo Boys een punt pakte.

Sporting Andijk – Reiger Boys 2-3
Op bezoek bij Sporting Andijk heeft Reiger Boys een benauwde overwinning geboekt. De Heerhugowaarders kwamen op een 1-0 achterstand, maar via Daan de Vries en Diederik Luiken kwam het op een 1-2 voorsprong. De Andijkers kwamen in de slotminuut op gelijke hoogte waardoor puntverlies dreigde voor de ploeg uit Heerhugowaard. In de derde minuut van de blessuretijd was het echter Diemo Lopez die Reiger Boys alsnog de zege bracht, 2-3. De ploeg blijft door dit resultaat zonder puntverlies aan kop.

Texel’94 – SVW’27 0-1
SVW’27 heeft de eerste punten van het seizoen gepakt. In de uitwedstrijd tegen mede promovendus Texel’94 pakte de Heerhugowaarders een 0-1 overwinning. “Een prima, rustig en volwassen spelend SVW’27 heeft een terechte overwinning behaald bij Texel. De eerste helft was redelijk gelijk opgaand met onder meer een prima kans voor Bram Barhorst” blikt coach Patrick van de Fits terug. “In de tweede helft waren wij fitter en speelde met meer overtuiging . Uit de diverse kansen was het uiteindelijk Geert Bruin die de trekker overtuigend overhaalde in de 88e minuut".

De coach zag na afloop dat de overwinning het nodige losmaakte bij zijn ploeg. “De sfeer en ontlading was waardevol om te zien. Tevens is het een bevestiging dat, mits iedereen bij de les is en geconcentreerd is, dat wij een prima ploeg hebben. Ook in de tweede klasse” besluit de coach.

VV Bergen – Hugo Boys 1-1
Afgelopen zondag stond er voor Hugo Boys een uitwedstrijd tegen VV Bergen op het programma. Voor de Heerhugowaarders was het de eerste echte test tegen één van de favorieten in de vierde klasse B. “In de eerste helft was Bergen beter omdat wij heel slecht waren” luidde de conclusie van middenvelder Jeffrey de Cocq van Delwijnen. Na rust waren wij beter. “Maar de uitslag was wel terecht” moest de routinier erkennen.

Namens Bergen was het Noah Robles die na achttien minuten de score opende, Bart van de Burg kon vlak na rust de gelijkmaker op het scorebord brengen.