Na een succesvolle start van de eerste Sportief Wandelgroep in Heerhugowaard, organiseert Sportservice Heerhugowaard in samenwerking met gediplomeerd wandelbegeleider Afra Steenvoorde een wandeltrainingscyclus van 10 weken. Deze cyclus is voor mensen vanaf 35 jaar en start op vrijdag 17 oktober om 09.00 uur. De 10 weekse training is uitermate geschikt om kennis te maken met sportief wandelen en/of voor mensen die mee willen doen aan wandelevenementen of een zetje nodig hebben om vaker en langer te wandelen.

De trainingen zijn verantwoord en gevarieerd, bestaande uit een warming up om de spieren los te maken, een stuk stevig wandelen, oefeningen met tempowisselingen en tenslotte de cooling down.

Wilt u mee gaan doen aan wandelevenementen als de wandelmarathon van Egmond (januari 2015), of heeft u een zetje nodig om vaker en langer te wandelen, dan is deze trainingscyclus van 10 weken een goede manier om kennis te maken met sportief wandelen; ‘Net iets meer, net even anders!’.

De cyclus start op vrijdag 17 oktober om 09.00 uur en eindigt op 19 december. In de eerste trainingsperiode ligt de nadruk op de wandeltechniek en het opbouwen van de conditie. In de tweede periode staat het verder verbeteren van de conditie centraal. De eerste wandelingen duren maximaal een uur en na enkele trainingsweken wordt dit verlengd naar 2 uur.
Strippenkaart

Deelname kost € 17,50. Voor dit bedrag krijgt u een persoonlijke strippenkaart waarop uw aanwezigheid wordt bijgehouden. Met de strippenkaart kunt u 10 wandelingen maken.


Locatie


Vast startpunt van de wandeltraining is zwembad Waardergolf aan de Beukenlaan 1b in Heerhugowaard. Hier kunt u gemakkelijk en vrij parkeren. Na de wandeltraining kunt u in het sportcafé van Waardergolf een kopje koffie of thee drinken. Ook als u vroeg arriveert is het mogelijk om in het café te wachten. De wandelingen gaan altijd door. Het wordt daarbij aangeraden om gemakkelijk zittende kleding en comfortabele schoenen te dragen.

Is deze sportieve wandeltrainingscyclus van 10 weken iets voor u? Meld u dan voor 15 oktober aan bij Sportservice Heerhugowaard. Dit kan via email: svanlochem@sportserviceheerhugowaard.nl of telefoon: 072-57 63 880.

 

Sportservice Heerhugowaard stimuleert de inwoners van Heerhugowaard minimaal 30 minuten per dag te bewegen.