HEERHUGOWAARD – In de openingswedstrijd van de 3e Klasse A heeft Reiger Boys twee punten tekort gepakt. In het thuisduel tegen DVC Buiksloot was de ploeg van trainer/coach Raymond Huisman de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar wist men dat niet in cijfers uit te drukken.

Het bleef dus doelpuntloos in Heerhugowaard-Zuid en daar baalde Huisman best wel van. ‘Hoewel Buiksloot een moeilijk te bestrijden tegenstander is hadden we deze moeten winnen. Daar hebben we ook van de eerste tot en met de laatste minuut voor geknokt en wat dat betreft ben ik trots op het team. Als je naar de kansen kijkt behoor je deze pot gewoon met 3-0 nog 4-0 te winnen. Zeker als je bekijkt dat ons nog twee zuivere strafschoppen zijn onthouden.’

Geen strafschop
De trainer doelde hierbij onder meer op een moment in de twaalfde minuut toen de keeper van Buiksloot liep te schutteren en Bert Inecia hem de bal kon ontfutselen. Een ieder zag vervolgens hoe de aanvaller aan zijn shirt werd getrokken behalve scheidsrechter Buffing. Waar een strafschop en een rode kaart op zijn plaats was geweest liet de arbiter door voetballen. In het vervolg van de eerste helft van een wedstrijd waarin het tempo hoog lag kreeg Reiger Boys nog een aantal kansen en kwamen de gasten er behoudens de openingsfase aanvallend niet aan te pas. De grootste van die kansen was voor Aram Hakapov die halverwege het eerste bedrijf eigenlijk had moeten scoren, maar de paal trof.

Hoog tempo
In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Het tempo bleef onverminderd hoog waardoor er ook veel fouten werden gemaakt, maar als kijkspel zeker niet onaantrekkelijk. Qua kansen bleef Reiger Boys ook nu de bovenliggende partij, maar moest het opnieuw toezien hoe een strafschop over het hoofd werd gezien door de scheidsrechter na een overduidelijke handsbal. Het zat de thuisploeg deze middag overduidelijk niet mee en dat bleek ook uit de kansen die bijvoorbeeld Inecia en Grooff nog kregen want deze waren niet aan hun besteed.

Hoewel dus zeker niet bloedeloos bleef het daarom zoals het begon en dat was een aardige tegenvaller. ‘Voetbal gaat om afwerken en dat hebben wij vandaag niet gedaan, maar over wat ik voor de rest heb gezien ben ik zeker tevreden. Aanvoerder Pascal Kabalt valt in de warming-up uit met een blessure en moest vervangen worden door Timo Blind die vervolgens samen met de rest van het verdedigingsblok een uitstekende wedstrijd speelt. Achterin hebben we namelijk helemaal niets weggegeven en aanvallend hebben we onszelf genoeg kansen verschaft dus dat geeft zeker vertrouwen’, aldus trainer Huisman.