DRACHTEN - In het vrouwenzaalvoetbal hebben een aantal eredivisieploegen de handen ineen geslagen om meiden onder 18 jaar op het hoogst mogelijke niveau te laten acteren. In dit eerste seizoen van de zogenaamde Eredivisie 018 zijn er drie teams die op dezelfde avond dat de eerste vrouwenteams elkaar betwisten onderlinge duels gaan spelen. Het Heerhugowaardse Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau dat al enige jaren aan de weg timmert met talententrainingen e.d. neemt natuurlijk deel aan deze competitie. Vrijdagavond speelden de talenten in Drachten de eerste wedstrijd in deze competitie en deden dat vol overtuiging. Drachtster Boys MO18 werd met maar liefst met 1-5 verslagen. 

In de competitie, die wordt gestimuleerd door de KNVB, doen behalve de twee genoemde teams ook KTP/Nieuw Roden mee. Deze ploeg speelde vorige maand al tegen Drachtster Boys met een 2-2 eindstand tot gevolg. Vrijdagavond kwamen de talentenploegen van Drachtster Boys en Reiger Boys in actie als voorwedstrijd van de eredivisiematch tussen de beide vrouwenteams. In de SNIJ Noord Hal te Drachten bleek dat de Heerhugowaardse vereniging zich voor de komende jaren niet al te veel zorgen hoeft te maken want de talenten staan blijkbaar al te popelen om binnen nu en een paar jaar op het allerhoogste niveau uit te komen. Reiger Boys wordt in deze competitie begeleid door 1e elftal-speelster Monique van de r Rijst en Paul Hofstee. Laatstgenoemde was echter door ziekte afwezig waarna Giovanni Kasanwirjo, één van de trainers van Vrouwen 1, een deel van de coaching op zich nam. Van der Rijst en Kasanwirjo zagen al snel dat het wel goed zat met hun ploeg. Na een aftastend begin van beide kanten groeide Reiger Boys in de wedstrijd en nam het al bij rust een comfortabele en verdiende 0-2 voorsprong door doelpunten van Rosa Kruijver en Fabienne Rood.

Na de wissel bleken de Heerhugowaardse meiden in de tweede helft helemaal niet te houden, en liep men nog verder uit. Het moet daarbij de coaches vooral goed hebben gedaan dat alle goals via meerdere schijven tot stand kwamen. Zoyla Barendse tekende voor de derde goal en Britt Buscher, één van de uitblinksters deze avond, zorgde met een knap diagonaal schot voor de 0-4. Bij de vijfde goal werd de verdediging van de Friezinnen helemaal uit elkaar gespeeld en scoorde Danique van der Werf. In de slotminuut wist Drachtster Boys nog wel de eer te redden, maar op de zege voor Reiger Boys viel dus helemaal niets af te dingen.

Komende vrijdag 16 december is er in Sporthal Waardergolf een avondje Reiger Boys zaalvoetbal en komen de Onder 19-talenten opnieuw in actie. Op deze speelt men om 20.00 uur tegen KTP Nieuw Roden. Hier op volgend komen ook de vrouwenteams van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en KTP Nieuw Roden in actie.