HEERHUGOWAARD – Op een doordeweekse avond zonder al te veel publiek een bekerwedstrijd spelen. Het zijn niet de meest ideale omstandigheden. De toeschouwers die afgelopen woensdag op het treffen tussen KSV en Zwaluwen’30 waren afgekomen zagen in een niet te al spectaculair duel de thuisploeg tot het einde knokken, maar na strafschoppen wel verliezen.

‘Ik denk dat we super hard geknokt hebben. We zakten in tot de middenlijn en counterden’, zei Tristan Ooms na afloop. Met deze tactiek ging KSV voor een goed resultaat. ‘Je weet nooit of ze compleet zijn, dus we gingen voor een goed resultaat. We deden lang mee.’

Enigszins bang voor een grote nederlaag was de gastheer wel. Zo ontbraken er meerdere vaste krachten en wist het dat Zwaluwen’30 in de poulefase van het bekertoernooi nog met 9-0 had gewonnen van SVW’27.

Onder druk
Een op meerdere plekken gewijzigd Zwaluwen’30 begon voortvarend aan het bekerduel en wist KSV onder druk te zetten. Via Mukhtar Suleiman en Jan Jaap Schaper werden er meerdere kansen gecreëerd, maar buitenspel en reddingen van doelman Dion Bleeker zorgden ervoor dat doelpunten uitbleven. Aan de andere kant stelde KSV zich defensief op en loerde op de counter. Daaruit werden enkele kleine speldenprikjes uitgedeeld, al werd Tim Elmers niet echt op de proef gesteld.

In het tweede bedrijf leken beide teams zich, ondanks meerdere mogelijkheden, te mogen opmaken voor strafschoppen. Temeer omdat Dion Bleeker de Hoornse doelpogingen onschadelijk wist te maken. Een half uur voor tijd ging een inzet wel over de lijn, maar volgens scheidsrechter Van Hamersveld was dit niet het geval. Pas zes minuten voor tijd slaagde Zwaluwen’30 er in om de score te openen. Het was invaller Thomas Schaap die de bal in de verre hoek krulde en zo een penalty reeks leek te voorkomen. KSV trok de stand zo’n twee minuten later alweer gelijk. Middenvelder Steven van Tunen trof na een scrimmage doel, al werd er wel hands gemaakt door de thuisploeg. Het zorgde voor grote vreugde bij de Heerhugowaarders die een sterk duel met de strafschoppenreeks langer lieten duren.

Nadat beide teams driemaal raak schoten keerde Tim Elmers de penalty van van Maarten Arends. Zwaluwen’30 aanvaller Mustafe Baré zorgde met een rake strafschop voor de beslissing.

Na afloop complimenteerde Ooms zijn ploeg. ‘Het strijdbare wil ik zien. Ze hebben hard gewerkt. Dit geeft vertrouwen’, zei de coach. Met het vertrouwen dat werd getankt gaat het vizier van KSV weer op de competitie. ‘Daarin krijgen we nu een rijtje met tegenstanders waar we punten tegen kunnen en moeten pakken.’

KSV – Zwaluwen’30 1-1 (Zwaluwen’30 wint na strafschoppen)
84. 0-1 Thomas Schaap
86. 1-1 Steven van Tunen

KSV: D. Bleeker. Karels, Willemse, Arends, Biersteker. Veldboer (R. Bleeker/90), Van der Roest, Van Tunen. Does (Van Sermondt/84), Snel (Tuinstra/79), Velseboer.

Zwaluwen’30: Elmers. Sno (Meholli/56), Jelle Huitema, Den Boer, Ulker. Papamelodias, Schaper, Rive. Baré, Suleiman, Nelen (Schaap/46).