HEERHUGOWAARD – Met de nodige strijdlust heeft KSV een 2-3 overwinning behaald in de Heerhugowaardse derby tegen Hugo Boys. Vlak voor tijd schoot Bart Velseboer de winnende treffer binnen.

Al vanaf de start toonde KSV zich strijdvaardig en creëerde binnen tien minuten drie grote mogelijkheden, maar de defensie van Hugo Boys wist het doel schoon te houden. Het was een verrassende start van de derby die voor rust weinig spektakel bracht. “Veel te weinig gevoetbald in de eerste helft. Van de 45 minuten hebben we maar drie minuten echt gevoetbald” concludeerde Jorgen Heurter, coach bij de Noordenders, ook terecht. “Afgetroefd op strijd in de eerste helft”. Ook KSV aanvaller Bart Velseboer zag dat zijn ploeg beter begon. “Vanaf minuut één hebben wij meer duels gewonnen”. Het sterke begin van de bezoekers leverde na een kwartier de 0-1 op, via Don van Sermondt die in alle vrijheid kon uithalen, en de bal knap in de korte hoek wist te schieten.

In het tweede bedrijf werden de toeschouwers op meer spektakel getrakteerd. Binnen vier minuten hadden beiden ploegen gescoord. Nadat Thijs Wolkers uit een keurige voorzet van Giel Borst binnen tikte was het nog geen halve minuut later Jonathan Zonneveld die met een volley de verre hoek vond, 1-2. “Onverklaarbaar. Als je op 1-1 komt en binnen dertig seconden weer op achterstand komt, dat mag gewoon niet gebeuren” is Heurter duidelijk.

Spannend slot
Nadat hij bij de 1-1 een keurige voorzet afleverde, wist rechtsback Giel Borst ook bij de tweede treffer van de Noordenders een belangrijke rol te vervullen. Vanaf zijn vertrouwde rechterkant bediende hij opnieuw Wolkers, al stuitte hij dit keer op KSV doelman Markerink. Tot zijn geluk was het Bo Groen die vervolgens in twee instanties doel trof en zo de 2-2 op het scorebord bracht. Wat volgde was een fase waarin Hugo Boys meerdere kansen creëerde, maar er niet in slaagde om de voorsprong te pakken. “Misschien moet je ook een beetje geluk hebben dat hij wel moet vallen, maar dat dwingen we niet af. Dan moet je 2-2 over streep trekken maar dan valt hij heel ongelukkig toch aan onze kant en dat is zuur” doelt Heurter op de winnende treffer van KSV. Na een overtreding van Nick Beers wist Bart Velseboer een vrije trap keurig binnen te schieten, “hij ging er lekker in” glunderde de aanvaller van de Kruizenaren. “Ik denk dat we op strijdlust hebben gewonnen. We hebben een leuk team, maar kwaliteiten kunnen weleens achterwege blijven. Vandaag ging dat beter”.

Na rust maakten Hugo Boys en KSV er dus een mooie derby van, zag ook Velseboer. “Zij kwamen gelijk en vervolgens kwamen wij direct weer op voorsprong. De laatste paar minuten waren voor hen. Een mooie wedstrijd”. Dat de overwinning uiteindelijk werd behaald, leverde de aanvaller een mooi uiteinde van het weekend op. “Dan is je weekend helemaal top. Nu bier drinken” besloot de aanvaller. Terwijl KSV druk bezig was met het regelen van bier te regelen om te proosten, baalde Heurter van de eerste nederlaag van dit seizoen. “Heel duur en onnodig puntverlies. Maar op basis van wedstrijd te weinig gevoetbald dus ik kan niet zeggen dat het helemaal onterecht is”.

Hugo Boys – KSV 2-3 (0-1)
17. 0-1 Don van Sermondt
48. 1-1 Thijs Wolkers
49. 1-2 Jonathan Zonneveld
60. 2-2 Bo Groen
87. 2-3 Bart Velseboer

Hugo Boys: Beers. Borst, Boy Groen, van der Burg, Haisma. Kabel (Kunst/46), de Cocq, Hoogland. Bo Groen, Wolkers, de Wit.

KSV: Markerink. Biersteker, van der Ham, van Tunen, Top. De Groot (Ligthart/85), van der Roest, Snel. Zonneveld, van Sermondt (Harmsen/57), Velseboer.