HEERHUGOWAARD - Afgelopen donderdag 2 februari heeft het bestuur van sv-WMC, met pijn in het hart, besloten te stoppen met de voetbalclub. Met name door de enorm gestegen energieprijzen en een teruglopend ledenaantal is het simpelweg niet meer mogelijk om de club draaiende te houden.


Inmiddels zijn alle leden en ook de gemeente geïnformeerd. Hiermee komt een eind aan een voetbalclub die vooral bekend stond om de saamhorigheid en inclusiviteit. Met drie G-teams en bijzonder gezellige voetbalweekenden mag het trots zijn op wat het al die jaren heeft betekend voor de sport in Heerhugowaard en omstreken. Iedereen moet kunnen voetballen was het motto en dat is ook al die jaren in alles nagestreefd.

Het lopende seizoen zal voor de bestaande teams waaronder de gehele G-afdeling gewoon worden afgemaakt. Het eerste herenteam was reeds kortgeleden al uit de competitie genomen. Het bestuur zal zich de komende maanden met name richten op het onderbrengen van de G-afdeling bij een andere voetbalclub. Personen/clubs die hier ideeën over hebben zijn van harte welkom om hierover in gesprek te gaan.

Einde van dit seizoen zal sv-WMC echter noodgedwongen het hek voor de laatste maal sluiten.