HEERHUGOWAARD - Het is SVW '27, nummer drie in de vierde klasse A, niet gelukt om de druk op nummer twee DZS op te voeren. Zaterdag eindigde het onderlinge duel tussen beide ploegen op De Kabel in een remise waardoor het verschil vier punten blijft: 1-1.


Op de dag dat Sporting Andijk de titel in 4A mocht vieren was SVW '27 er alles aan gelegen om de strijd om de tweede plaats, hetgeen thuisvoordeel oplevert in de nacompetitie, nog spannend te maken. DZS heeft die tweede plaats redelijk stevig in handen en liet de thuisploeg dan ook het spel maken. Toch waren het de gasten die de score openden bij de eerste de beste kans en men deed dit op fraaie wijze. Na een voorzet van de handige Daan Wichart kopte spits Roy Stravers hard raak. Keeper Lando Sterrenburg hield daarna SVW '27 op de been door een tweede goal te voorkomen. Op slag van rust kwam de thusploeg op gelijke hoogte door een knappe geplaatste bal van Jim Simonis.

Na de rust ging SVW '27 fervent op zoek naar de winnende treffer, maar DZS gaf geen krimp in de boeinde strijd die zich afspeelde. Vlakk voor tijd mocht SVW '27 zelfs blij zijn met het punt toen Nick van Heumen nog een bal van de lijn wist te halen. SVW '27 moet nu hopen dat DZS ergens in de resterende vier wedstrijden nog averij oploopt waarbij de ploeg van Miquel Tjong A Hung zelf zijn wedstrijden zal moeten winnen. De eerstvolgende wedstrijd is op 4 mei als men op bezoek gaat bij OFC.