HEERHUGOWAARD - SVW '27 blijft meedraaien in de top van de vierde klasse nadat het zaterdag op een loodzwaar veld van het eigen Sportpark De Kabel wist te winnen van de nummer vijf in de stand, De Meteoor.


Terwijl de regen zaterdag bleef neerdalen op het toch al zware hoofdveld van de Heerhugowaarders wist de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung al in het eerste half uur het verschil te maken. Na een klein kwartier spelen opende Leon Ayal de score door met een ferme knal de bal in de bovenhoek te schieten. De groen-zwarten kwamen daarna tweemaal goed weg, allereerst dankzij een puike redding van keeper Jesse Bellekom die even later werd geholpen door ploeggenoot Nick van Heumen die een bal op de deollijn wist te keren. Kort voor het eerste half uur om was kwam de thuisploeg met wat fortuin op 2-0 toen een lange bal van Glenn Schipper niet goed werd ingeschat door een Amsterdamse verdediger die de bal in eigen doel kopte.

Nadien namen de irritaties toe bij de gasten en dat uitte zich in een paar vervelende overtredingen. Zo moest Schipper het veld verlaten na een pittige overtreding, maar hij werd verdienstelijk vervangen door talent Jesse Meijer. Met aanvoerder Colin Kamp centraal achterin bleef SVW '27 vervolgens overeind en sleepte de 2-0 zege over de streep.

De Heerhugowaarders staan derde en spelen in de komende twee weken tegen de nummers twee en vier in de stand, namelijk DZS en OFC, Komende dinsdag wacht er echter eerst weer een bekeravontuur als men op bezoek gaat bij tweedeklasser HSV in Heiloo.