HEERHUGOWAARD - SVW '27 heeft zondag danig aan het zelfvertouwen gewerkt door het sterker geachte Vitesse '22 op 0-0 te houden. Het was pas het tweede punt voor de ploeg van trainer Edwin Reder, maar veel belangrijker is dat de ploeg voor het eerst dit seizoen de nul wist te houden nadat men reeds een rits aan tegendoelpunten had geïncasseerd.

Op het natte en gladde B-veld stelde het voetballend niet al te veel voor. Beide ploegen hebben een boomlange spits met Marlon Börnemann bij de thuisploeg en Nick van de Ven bij de Castricummers waardoor veelvuldig de lange bal werd gehanteerd. Kansen leverde dat nauwelijks op, maar aangezien beide teams een ongekende strijdlust toonden was het bij vlagen toch nog vermakelijk wat men te zien kreeg.

Na de pauze waren de beste kansen voor de gasten en dan met name voor Nick Beentjes, maar ontpopte keeper Danny de Boer van SVW '27 zich tot uitblinker door enkele malen prima te pareren en zo een punt voor zijn ploeg te redden. Tegen een ploeg als Vitesse '22, dat op een tweede plaats staat, een prima resultaat voor de hekkensluiter.