HEERHUGOWAARD - SVW '27 is verder achterop geraakt bij de bovenste twee plaatsen in de vierde klasse A. De ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung ging zaterdag op een zwaar bespeelbaar veld onderuit tegen ZCFC.

Het derde puntenverlies op rij betekent dat Sporting Andijk in een zetel op weg lijkt naar de titel en de Heerhugowaarders de komende wedstrijden moeten hopen op een misstap van DZS om de tweede plaats weer in handen te krijgen. Men moet dan uiteraard wel zelf de wedstrijden winnen en dat lukte zoals gezegd na het gelijke spel tegen ZVC '22 en de nederlaag tegen Sporting Andijk voor de derde keer op rij niet.

Op De Kabel bleek al snel dat het zware veld wel eens van invloed kon zijn op het spel en dat bleek ook. In de openingfase kreeg de thuisploeg nog wel een kans via DJ Polak die de bal over het doel mikte, maar vervolgens was het vooral "werkvoetbal" wat de toeschouwers onder een heerlijk zonnetje te zien gekregen. En dat spel is op het lijf gescchreven van ZCFC wat zich vooral beperkte tot lange ballen. Omdat de Zaankanters ook nog eens twee gelukkige goals wisten te maken werd het uiteindelijk een off-day voor SVW '27. Met het nodige fortuin eindigde een schot van Jesse Knibbe achter keeper Bellekom, die kort voor rust de fout inging bij een corner van Lars Castricum en de bal in zijn eigen doel sloeg.

Na de rust moest SVW '27 komen en deed dat ook en aanvoerder Colin Kamp was al snel dichtbij met een poging voorlangs. ZCFC bleef de lange bal hanteren op spits Tom Lockfiel en de thuisploeg maakte de fout hierin te veel mee te gaan waardoor de ballen her en der vooral door de lucht vlogen. Behoudens een schot van Koen Schouten, knap gered door keeper Jonker, leek SVW '27 dan ook niet te komen tot invaller Niam Rooijakkers toch de aansluiting vond. Zelfs een ruime tien minuten blessuretijd die de vooral na de rust warrig fluitende scheidsrechter Bergkamp toekende lukte het SVW '27 echter niet alsnog een resultaat te behalen: 1-2.

Foto's: DP Sportfotografie