ANDIJK - De tweede plaats of het winnen van een periodetitel lijkt dit seizoen het maximaal haalbare voor SVW '27. De groen-zwarten verloren zaterdag voor de tweede maal dit seizoen van koploper Sporting Andijk waardoor de achterstand nu is opgelopen tot elf punten.

Op basis van het vertoonde spel had de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung zeker recht op een punt, maar waar de Heerhugowaarders de nodige kansen misten, daar toonde Sporting Andijk zich wel slagvaardig voor de goal. Na een vroege achterstand door een rake kopbal van De Kroon kreeg SVW '27 gedurende het verloop van de wedstrijd steeds meer grip op de tegnstander hetgeen resulteerde in mogelijkheden voor Dennis Wagenaar en Regilio de Mees.

Na de rust leek SVW '27 het initiatief nog meer in handen te nemen en nu waren opnieuw Wagenaar en DJ Polak dichtbij de gelijkmaker. Het was echter Sporting Andijk dat opnieuw toesloeg toen Hoeve de 2-0 liet aantekenen. De gasten weigerden te capituleren en met nog een kleine twintig minuten op de klok bracht Regilio de Mees de spanning terug. Van het slotoffensief kwam het echter niet, mede omdat invaller Melvin Vink na een overtreding direct rood zag. Het was vervolgens Groot die keeper Bellekom voor een derde keer passeerde: 3-1.

SVW '27 staat nu in punten gelijk met DZS, dat echter een wedstrijd minder speelde en zodoende de tweede plaats in handen heeft. Komende zaterdag speelt de equipe van Tjong A Hung een thuiswedstrijd tegen ZCFC.