HEERHUGOWAARD - SVW '27 heeft niet kunnen stunten tegentitelkandidaat Assendelft. Een week na de knappe zege bij FC Den Helder ging de ploeg van trainer Edwin Reder in eigen huis met 1-2 onderuit.


Anders dan de einduitslag doet vermoeden viel er overigens niets af te dingen op de zege van de gasten die het betere van het spel hadden en de beste kansen kregen. Nauwelijks een minuut na het eerste fluitsignaal van voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge hadden zij de score dan ook al geopend toen Achraf El Aslouni profiteerde ivan gestuntel in de Heerhugowaardse defensie. Een kwartier later werd die score verdubbeld door een kopbal van Niels van der Woude. Met een gelukkige kopbal van Marlon Börnemaan vond SVW '27 de aansluiting en de 1-2 was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerden de groen-zwarten wel de druk naar voren te verleggen, maar eigenlijk mocht men nimmer aanspraak maken op meer. Sterker, de uitbraken van Assendelft bleken veel gevaarlijker en SVW '27 mocht met name keeper Danny de Boer dankbaar zijn dat de score niet verder opliep die eenmaal werd geholpen door de lat bij een poging van invaller Peters.