HEERHUGOWAARD - SVW '27 is de competitie uitstekend begonnen door FC Den Helder met het kleinst mogelijke verschil te verslaan. Waar de groen-zwarten een jaar eerder nog met 2-8 onderuit ging tegen de Helderse formatie daar bleef men nu aan de goede kant van de score (1-0).


Het was de eerste wedstrijd voor SVW '27 van trainer Martin van Leuven nadat het duel van een week eerder bij VIOS W werd uitgesteld. En waar het slechts 1-0 werd daar had het ook net zo goed 4-3 kunnen zijn want in een vermakelijke pot waren er kansen over en weer. De beide keepers, Jelmer Philip van FC Den Helder en met name Danny de Boer van de thuisploeg, wisten zich namelijk in dit duel te onderscheiden. Met name De Boer stapte als absolute uitblinker van het veld en zorgde voor een hoop frustratie bij de voorwaartsen van FC Den Helder die vorige week hun openingsduel tegen HSV ook al verloren zagen gaan.

De enige goal van de wedstrijd viel kort na rust toen Leon Ayal op de juiste plek stond om binnen te tikken. Wat volgde was een offensief van de gasten, doch De Boer wist onder meer Gerssen en de gevaarlijke Nanka-Bruce van het score af te houden, daarmee de zege veilig stellend.

SVW '27 - FC Den Helder 1-0 (0-0)
49. Ayal 1-0