HEERHUGOWAARD - SVW '27 is na acht wedstrijden eindelijk van de hatelijke nul af. In de thuiswedstrijd tegen middenmoter Spartanen speelde de ploeg van trainer Martin van Leuven verdienstelijk gelijk (2-2).

Of het behaalde punt binnekort een vervolg krijgt is afhankelijk van het feit of de KNVB de competitie door laat gaan of stop zet na de maatregelen die afgelopen vrjdag door het demissionair kabinet zijn aangekondigd. Op De Kabel werd het eerst behaalde punt in ieder geval gekoesterd.

Na een aftatend begin bood het laatste kwartier van de eerste helft spektakel. Spartanen kwam precies op het half uur op voorsprong toen Davey Stam uihaalde en keeper Tim Kuipers kansloos was. SVW '27, dat nog maar drie keer had gescoord dit seizoen, kwam zes minuten later op gelijke hoogte via junior Wessel Staal. Lang bleef deze stand echter niet staan want de treffer die Spartanen-aanvoerder Niels Anema kort hierna maakte was de mooiste van de middag. Van grote astand joeg hij de bal in de kruising: 1-2.

SVW '27 bleef ook na de rust de aanval zoeken, maar hoewel dit niet altijd even secuur ging waren de grootste kansen voor de gasten uit Wognum. Ondanks enkele hachelijke momenten was Kuipers zich echter niet meer van plan te laten passeren. Dat invaller Maarten Rippens halverwege de tweede helft de 2-2 maakte zorgde dan ook voor grote blijdschap bij de groen-zwarten. Mogelijkheden waren er nadien nog aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer.