HEERHUGOWAARD - De zaterdagploeg van SVW '27 bleek dit weekend niet opgewassen tegen de koploper in de 4e Klasse A, Always Forward. Net als in het eerste onderlinge duel verloren de Heerhugowaarders met 2-4.

Toch kwam de jonge ploeg van Miquel Tjong A Hung uitstekend voor de dag tegen de titelkandidaat en nam zelfs brutaal een voorsprong via DJ Polak. Op slag van rust wist Jelle Huitema voor de gelijkmaker te zorgen.

Na de rust bleek de Hoornse formatie wel een maatje te groot en een stuk efficiënter. Leon Machielse, Stefan Schipper en Ricardo Pengel voerden de score verder op alvorens Polak met zijn tweede van de middag de eindstand op 2-4 bepaalde.

Na 14 van de 26 wedstrijden staat SVW '27 nog altijd op een zesde plaats in 4A. Always Forward behoudt een voorsprong van drie punten op directe concurrent SDOB.