HEERHUGOWAARD - Al voor de zestiende keer dit seizoen wist SVW 27 het doel niet schoon te houden. Tegen Limmen kostte het de ploeg van coach Patrick van der Fits twee punten.

Met 29 tegendoelpunten is het zeker niet zo dat de Heerhugowaarders een slechte defensie had. Sterker nog, SVW 27 heeft de op één na beste achterhoede. Des te opvallender is het dat de ploeg maar vier keer de nul wist te houden.

Tegen Limmen kwam de ploeg halverwege de eerste helft wel op voorsprong. Geert Bruin wist op het zonnige sportpark ‘de Kabel’ de 1-0 in het doel te werken. Tot aan de rust wisten de Heerhugowaarders de voorsprong vast te houden.

Vlak na rust kreeg SVW’27 dus een tegendoelpunt om de oren. Limmen wist in de vijftigste minuut doelman Danny de Boer te passeren waardoor de stand op 1-1 kwam. Hierin kwam verder geen verandering meer.

Doordat HSV, Vitesse’22 en Beemster ook verloren viel de schade voor SVW’27 mee. Sterker nog, het liep een punt in op HSV en Vitesse’22, en de voorsprong op Beemster werd vergroot.