HEERHUGOWAARD - SVW '27 is zondag officieel gedegradeerd uit de 2e Klasse A. Voor wat het waard is, want de Heerhugowaardse vereniging heeft reeds twee weken geleden te kennen gegeven met het eerste elftal op de zaterdag verder te gaan.


De degradatie zat er al enige tijd aan te komen, maar werd zondag officieel bekrachtigd nadat de thuiswedstrijd tegen JVC met 1-4 verloren ging. Trainer Martin van Leuven moest op het laatste moment zelfs nog spelers uit andere seniorenteams halen om een representatief elftal op de been te brengen. "Enkele spelers kon ik niet eens bij naam", zo gaf de oefenmeester na afloop aan. De groen-zwarten kwamen met dit elftal zelfs nog op voorsprong door een treffer van Robin Hillegers. De gelijkmaker viel echter al snel en na de rust bleek JVC een maatje te groot: 1-4

Zaterdag
Een stuk beter vergaat het de zaterdagploeg van SVW '27 dat op een derde plaats staat in de 4e Klasse A en zich zelfs nog kan plaatsen voor de nacompetitie. In de uitwedstrijd bij Sint Adelbert haalde de ploeg van trainer Miquel Tjong-A-Hung ongekend hard uit en kwam zelfs in de dubbele cijfers terecht. In Egmond-Binnen wist Dylan Bekkum Marks al snel een hattrick te scoen en na een rode kaart voor Adelbert-routinier Nick Kramer liepen de groen-zwarten over de tegenstander heen. Topscorer Marlon Börnemann liet zich gelden met vijf doelpunten en twee treffers van Luke Dekker zorgden ervoor dat de teller op tien kwam te staan: 1-10.

Komende zaterdag speelt SVW '27 om 14.30 uur de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen DZS, de nummer vier in de stand.