HEERHUGOWAARD - De laatste thuiswedstrijd van SVW '27 in de reguliere competitie van de 4e klasse A is teleurstellend geëindigd. De ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung kwam tegen Blauw Wit W niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Hiermee lieten de groen-zwarten een unieke kans liggen om de tweede plaats te heroveren aangezien concurrent DZS op bezoek bij ZCFC ook gelijk speelde (1-1). Een tweede plaats levert immers een thuisvoordeel op in de nacompetitie. De Heerhugowaarders mogen dit zichzelf verwijten want voor rust had men ruimer afstand kunnen nemen behalve het doelpunt dat Nick van Heumen halverwege de eerste helft maakte.

Ook de gelijkmaker valt de thuisploeg aan te rekenen, want direct vanuit de kleedkamer was de verdediging niet bij de les en kon de koud ingevallen Thomas van Eig de 1-1 scoren. Het zorgde voor onrust bij SVW '27 want ondanks meer balbezit en een overwicht zat er geen gedachte achter de aanvallen en lukte het niet om de zege alsnog veilig te stellen.

SVW '27 sluit komende zaterdag de competitie af met een uitduel bij kampioen De Foresters om zich daarna op de nacompetitie voor promotie naar de drde klasse te richten.

SVW '27 - Blauw Wit W 1-1 (1-0)

24. Van Heumen 1-0
46. Van Eig 1-1

Foto's: DP Sportfotografie