HEERHUGOWAARD - SVW’27 en HSV troffen elkaar afgelopen zondag. Op sportpark ‘de Kabel’ kwamen beiden ploegen eenmaal tot scoren wat een puntendeling tot gevolg had.

Na de keurige 3-1 overwinning van vorig weekend stonden de Heerhugowaarders op een keurige tweede plaats en de ploeg zal zich met veel vertrouwen hebben voorbereid op het duel met koploper HSV. Het verschil tussen beiden is zo groot dat het kampioenschap door SVW uit het hoofd kan worden gezet.

Pas na 66 minuten viel het eerste doelpunt. Jur Bruin wist SVW’27 op een knappe 1-0 voorsprong te brengen. Lange tijd leek het erop dat dit ook de eindstand zou worden, maar drie minuten voor tijd wist Rick Houtenbos toch de gelijkmaker langs Danny de Boer te werken.

Door de late treffer van HSV eindigde het duel dus in een 1-1 gelijkspel. Hierdoor blijft het verschil tussen de nummer een en twee elf punten. De voorsprong op nummer drie Vitesse’22 is door een overwinning van de ploeg uit Castricum geslonken naar één punt. De komende weken zal moeten uitwijzen of de ploeg uit Heerhugowaard aanspraak mag maken op de tweede plaats, te beginnen met de thuiswedstrijd van komende zondag tegen Beemster.