REGIO – SVW’27 en KSV hebben afgelopen zondag erg goede zaken gedaan. Beide ploegen pakten de volle buit tegen een directe concurrent. Hugo Boys pakte in een enerverend duel op de valreep een punt, terwijl WMC in de tweede helft de hoop op de eerste punten zag vervliegen.

Beemster – SVW’27 0-5
‘Over het algemeen waren we vanaf minuut 1 de bovenliggende partij’, stelde Tim Kramer. De 0-5 overwinning die SVW’27 bij SV Beemster boekte was een belangrijke. Voor de ranglijst, maar ook zeker voor het vertrouwen. Dat het halverwege nog 0-0 stond mocht een wonder worden genoemd, want de Heerhugowaarders hadden een overwicht. ‘Zij hadden voor rust twee mogelijkheden, meer gevaar konden ze niet stichten.’

Na de pauze werd de ban gebroken door Maarten Rippens. ‘Daarna vielen de doelpunten gemakkelijk’, vervolgde Kramer. Met een zuivere hattrick tilde Leon Ayal de score naar 0-4 en vervulde zo een belangrijke rol voor SVW. Koen Rootring bepaalde de eindstand op 0-5. ‘De score had veel hoger moeten zijn, maar een 0-5 is natuurlijk ook een uitzonderlijke prestatie voor ons.’

Hugo Boys – Hauwert’65 4-4
Met een rake vrije trap stelde Jeffrey de Cocq van Delwijnen in blessuretijd een punt veilig voor Hugo Boys. ‘Het was slecht voetbal, maar wel enerverend en we zijn weer op karakter terug gekomen van achterstanden’, zei De Cocq van Delwijnen na afloop. Nadat Hauwert’65 op een 0-1 voorsprong kwam trok Jesper Hoogland de stand gelijk, maar liepen de gasten uit naar 1-3. Wederom toonde de gastheer veerkracht door via Bart Snoek en Thijs Wolkers op gelijke hoogte te komen. Een minuut voor tijd namen de bezoekers weer de leiding, waarna De Cocq van Delwijnen met een vrije trap doel trof.

WMC – Always Forward 2-3
‘Het is jammer. We speelden echt lekker vandaag en speelden goed positiespel’, baalde Rajesh Bishesar. WMC leek tegen Always Forward de eerste punten van het seizoen te pakken. Chahid Bourak zorgde na acht minuten voor de voorsprong en tekende na een klein half uur voor de 2-0. ‘We vergaten daarna de 3-0 en 4-0 te maken.’ In het laatste half uur toonde de Hoornse ploeg veerkracht door de achterstand om te buigen en er uiteindelijk met de zege vandoor te gaan. ‘Ik heb wel weer een WMC gezien dat voor elkaar ging.’

KSV – Strandvogels 3-2
KSV is bezig aan een sterk seizoen. Afgelopen zondag boekte de Heerhugowaarders, bij wie middenvelder Steven van Tunen opnieuw onverzettelijk bleek, alweer de zesde overwinning op rij. Ditmaal werd koploper Strandvogels verslagen. ‘Een zwaarbevochten overwinning’, aldus Tristan Ooms. Voor de pauze wist Bart Velseboer de thuisploeg op 1-0 te zetten. Na de pauze trokken de gasten de score gelijk. ‘Toen kwamen we er even niet meer aan’, zag de oefenmeester. Wederom sloeg Strandvogels toe en maakte de 1-2. Nog voor Ooms een aanvallende wissel kon doorvoeren maakte Danny Konijn gelijk. Twee minuten voor tijd kopte Sander Willemse de winnende 3-2 binnen. Door de zege is KSV de ploeg met de minste verliespunten. Als de ploeg de inhaalduels wint dan pakt het de koppositie.