REGIO Het Heerhugowaardse zondagvoetbal heeft weinig punten opgeleverd. Zowel SVW’27 als WMC leden een nederlaag tegen respectievelijk HSV en de Rijp. Toch werd er een punt behaald. KSV speelde gelijk op bezoek bij Victoria O.

SVW’27 – HSV 1-4
“Een terechte nederlaag” erkende Sander Willemse. Met zijn ploeg SVW’27 verloor hij met 1-4 van HSV, dat de nieuwe koploper is in de tweede klasse. De Heerhugowaarders moesten behoorlijk sleutelen aan de basiself, aangezien er een waslijst geblesseerden waren. Naast de langdurig geblesseerde spelers Joost Groenveld en Danny de Boer ontbraken Tim Kramer, Remco Veul, Bram Barhorst, Carlo Olijhoek, Demi Polak en Koen Rootring. “Hierdoor waren wij kwalitatief minder dan HSV” zag Willemse.

Via Rick Houtenbos wist HSV al voor rust op 0-1 te komen. In het tweede bedrijf brachten Tim van Hekken en tweemaal Max Dekker de score naar 0-4. Een doelpunt van Sander Willemse was enkel voor de statistieken. “Het positieve was het debuut van A junioren Nick van Heumen en Melvin Vink. Die vielen goed in” besluit Willemse.

de Rijp – WMC 3-1
Op bezoek bij titelkandidaat de Rijp verloor WMC met 3-1. “Wij hebben naar onze mogelijkheden gespeeld” vond Jordy Smit. Bij de Heerhugowaardse ploeg ontbraken vijf basisspelers, wat met name defensieve problemen had. “De eerste helft was gelijkwaardig met kansen aan beide kanten. We kwamen op een 0-1 voorsprong door een goal van Michael Sleurink. Helaas voor ons scoorden zij vlak voor rust via een van richting veranderd schot de gelijkmaker” blikt Smit terug. “Na rust heeft de scheidsrechter de wedstrijd beslist met cruciale beslissingen, in ons nadeel. Hij was echt de minste van het veld waardoor zij uiteindelijk uitlopen naar een 3-1 overwinning”.

Smit: De wedstrijdinstelling is wel een compliment naar onze ploeg. Ondanks vele afwezigen hebben we heel hard gewerkt”.

Victoria O – KSV 2-2
In Obdam heeft KSV een punt overgehouden aan het treffen met Victoria O. “Het was op zich wel terecht. Zij waren alleen maar gevaarlijk met vrije trappen en corners. Maar wij waren wel de betere ploeg” zag Jonathan Zonneveld.

Via Rens Kramer kwam Victoria O tot twee keer toe op voorsprong, maar via Maarten Arends en Don van Sermondt kwamen de Heerhugowaarders twee keer terug op gelijke hoogte, wat resulteerde in een 2-2 eindstand.