REGIO – In Heiloo ging SVW’27 met 4-2 onderuit. WMC leed eveneens een nederlaag, terwijl KSV op eigen veld de volle buit pakte.

HSV – SVW’27 4-2
“Het was een zware wedstrijd, vooral met dit weer op kunstgras, voor beide ploegen”, zei Sander Willemse. “Zij hebben terecht gewonnen.”

In Heiloo kwam de thuisploeg via Ruben Bugter op voorsprong, waarna Leon Ayal de 1-1 wist te maken. Daarna trok HSV echter de zege naar zich toe dankzij Bryan de Lange en nog twee treffers van Bugter. Via Geert Bruin eindigde het treffen in 4-2. “Wij speelde niet goed genoeg, er waren teveel fouten ballen en de belangrijke duels verloren we”, vatte Willemse samen. “Aan het einde van de tweede helft zette wij nog wat aan en creëerde we nog wat kleine kansjes maar het was te weinig om aanspraak te maken op de winst.”

WMC – VV Bergen 1-2
In eigen huis slaagde WMC er niet in om de voorsprong vast te houden. Via Pim Nierop kwam de ploeg in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar nog voor rust kwam Bergen via Djara Grootenhuis weer op gelijke hoogte. In het tweede bedrijf was het diezelfde Grootenhuis die doel trof namens de uitploeg. “Het ging gelijk op, maar zij scoorde helaas één keer meer.” baalde Mark Oosterveer na afloop.

KSV – VZV 3-2
“Wij waren beter, al was het niet heel goed.” zei Bart Velseboer na afloop. De aanvaller mocht na een uur inrukken vanwege een directe rode kaart. Op dat moment ging KSV al met 3-1 aan de leiding tegen VZV dat voor rust al met tien man kwam te staan.

Op aangeven van Velseboer wist Jonathan Zonneveld de score te openen. Ook bij de tweede treffer was Velseboer aangever, ditmaal op Steven van Tunen. De 3-1 viel via Don van Sermondt. “Verder was er weinig spanning.”

In de slotminuut wisten de bezoekers uit ‘t Veld vanaf elf meter de aansluitingstreffer te maken, maar het bleek ook direct de laatste gebeurtenis van de wedstrijd waardoor KSV de punten in eigen huis hield.