HEERHUGOWAARD - SVW’27 zit niet in de beste periode van het seizoen. Tegen RKAV Volendam werd dat nogmaals bevestigd. De ploeg ging met maar liefst 1-5 ten onder. Het was alweer het vierde opeenvolgende duel waarin niet werd gewonnen.

SVW’27 leek af te stevenen op de tweede plaats en dus nacompetitie. Helaas is de ploeg de laatste weken enigszins afgezakt, al is de achterstand op plek twee slechts drie punten en dus nog te overbruggen. Maar in het zonnige Heerhugowaard kon het niet winnen van Volendam. Sterker nog, het werd zelf op de pijnbank gelegd.

Bij rust keek SVW’27 al tegen een 0-2 achterstand aan. Robin Bont, die bezig is aan een prima seizoen, wist beiden treffers voor zijn rekening te nemen. Zo wist Volendam een eerste stap te zetten naar een nieuwe overwinning. In het tweede bedrijf maakte RKAV Volendam wederom duidelijk dat het wél in goede doen verkeert. Via Gino Steur werd het 0-3, en na een Heerhugowaardse treffer van Bram van Wetering wisten Robin Bont en Gino Steur het duel op 1-5 te bepalen.

Voor zowel SVW als Volendam zal het slot van de competitie nog erg spannend worden. De nummer zeven RKAV Volendam staat namelijk maar drie punten achter op de nummer drie. Zo zal het in de komende weken duidelijk worden wie waar terecht komt en dus ook hoe de nacompetitie zich zal vormen. Duidelijk is wel dat beiden ploegen nog iets hebben om voor te spelen.

Komend weekend mogen beiden ploegen genieten van een vrij weekend, alvorens Volendam op bezoek gaat bij de Rijp, en SVW met Zeevogels eveneens een laagvlieger treft.