REGIO - In Hoorn ging tweedeklasser SVW’27 met grote cijfers onderuit tegen Zwaluwen’30. Voor Reiger Boys eindigden de bekerwedstrijden van de heren en de dames succesvol.

Zwaluwen’30 - SVW’27 9-0 (2-0)
In Hoorn ging SVW’27 met 9-0 onderuit tegen zaterdag eersteklasser Zwaluwen’30. ‘Voor rust was de 2-0 voorsprong voor Zwaluwen wel geflatteerd. Je speelt tegen een hele goede ploeg. In tweede helft ging het spreekwoordelijke licht uit’, zei Patrick van der Fits na afloop. ‘Over de eerste helft ben ik, op wat we in balbezit deden na, tevreden. In de tweede helft kan je als coach niks doen.’ vervolgde de coach. In de slotfase moest de Heerhugowaardse ploeg na een rode kaart voor Jordi Smit met tien man verder.

SRC - Reiger Boys 0-2 (0-1)
Tegen zaterdag vierdeklasser SRC boekte Reiger Boys een 0-2 overwinning. ‘Uiteindelijk een duidelijk krachtsverschil in ons voordeel wat we in negentig minuten niet in de score wisten uit te drukken.’ reageerde Raymond Huisman na afloop. In een sterke eerste helft waarin meerdere kansen werden gemist had de Heerhugowaardse formatie uiteindelijk een eigen doelpunt van de gastheer nodig om op een 0-1 voorsprong kan komen.

‘In de tweede helft zakte het niveau wat terug, bij ons kwam er frustratie doordat het niet lukte. Dan merk je dat scherpte wegvloeit’, vervolgde de coach. Uit een steekbal van Jeroen Kossen wist Martijn Grooff de 0-2 binnen te schieten. ‘We hebben drie punten en aan de conditie gewerkt, maar het verval in de tweede helft was te groot. We zijn nog niet waar we moeten zijn, we hebben nog twee weken om de puntjes op de i te zetten.’

SVO Sneek - Reiger Boys Vr. 0-7 (0-3)
Op bezoek bij SVO Sneek wist Reiger Boys een ruime bekerzege te boeken. De Heerhugowaardse hoofdklasser won na een 0-3 ruststand uiteindelijk met 0-7. De doelpunten vielen via Joy Kalmeijer (3x), Merel Albertsma (2x), Manon Huisman en Maartje van Haneghem.