HEERHUGOWAARD – Nadat SVW’27 er vorig jaar in slaagde om zich te handhaven in de Tweede Klasse gaat de Heerhugowaardse ploeg dit seizoen voor een hogere eindklassering. De bekerwedstrijden waarmee het seizoen begint zijn een mooie graadmeter om te kijken waar de ploeg vlak voor de competitiestart staat.

In een poule met eersteklassers Zwaluwen’30 en LSVV krijgt SVW’27 twee ploegen die een niveau hoger acteren. De andere tegenstander, ZOB, kwam afgelopen zaterdag op bezoek in Heerhugowaard.

‘We speelden tegen een goed ZOB. Zij namen in het begin het initiatief zonder al te grote kansen. Na dertig minuten kregen ze een penalty die erin ging.’ aldus Tim Kramer. Kort daarop volgde de 0-2 en de 1-2. De aansluitingstreffer kwam op naam van Tim Appel die een productieve middag beleefde.

Na rust, toen ZOB de betere was, leek de 1-3 eerder te vallen dan de 2-2. Uiteindelijk was het toch SVW’27 dat tot scoren kwam. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Appel die doel trof. Nadat hij later zijn ploeg op voorsprong had gebracht trok de opponent uit Zuidoostbeemster de stand weer gelijk. Kramer: ‘Uiteindelijk scoorde Tim in blessuretijd de winnende, zijn vierde van de middag.’