HEERHUGOWAARD – Lange tijd zag het er naar uit dat SVW’27 een punt zou overhouden aan het treffen met De Zouaven. De gasten sloegen in de blessuretijd echter toe en bezorgden de Heerhugowaarders alsnog een nederlaag, 1-3.

Na negentig minuten prijkte er een 1-1 tussenstand op het scorebord. Drie minuten later bleef SVW’27 teleurgesteld achter aangezien De Zouaven nog twee keer had gescoord en zo een 1-3 zege boekte. ‘We hebben alles tegen gekregen wat we tegen hadden gehad. 1-1 had een reëel beeld gegeven’, zei Rene van Marsbergen. In de 91e en 93e minuut scoorden zij en dat was zeker geen juiste afspiegeling van de wedstrijd.’

Halverwege de eerste helft waren het de bezoekers, die in de competitie de koppositie bezetten, die uit een spelhervatting de score openden. ‘Wij stonden niet goed, de tweede bal uit de kluts werd binnen geschoten 0-1. Dat was zuur’, aldus de coach. De achterstand was vooral vervelend omdat SVW goed begon terwijl de gasten niet geconcentreerd leken. ‘Daar maakten wij gebruik van en zetten op de juiste momenten druk. We kregen twee kansen. Zij werden daarna wakker.’

SVW’27 speelde compact, maar de beloning bleef uit. In de rust werden kleine details besproken, waarna het spelbeeld in de tweede helft hetzelfde bleef. Tien minuten voor tijd leek de thuisploeg een punt te pakken toen Geert Bruin een penalty benutte. ‘Dan moet je hem over de streep trekken. We werden in die fase erg achteruit gedrukt en we weten tien minuten het doel te verdedigen’, vervolgde de coach. Na de 1-2 ging SVW vol voor de gelijkmaker, maar maakte De Zouaven in buitenspelpositie de 1-3. Van Marsbergen vroeg om uitleg, waarna hij naar de tribune werd verwezen.