HEERHUGOWAARD – Twee wedstrijden voor het einde staat SVW’27 op de elfde plaats. Zeker van directe handhaving is het nog niet, maar de overwinning die het afgelopen zondagmiddag behaalde tegen West Frisia verschafte de Heerhugowaarders wel wat lucht, 4-3.

Na twee nederlagen en enkele weken rust nam SVW’27 het in eigen huis op tegen West Frisia. De Heerhugowaarders hebben in de slotfase van het seizoen nog wat punten nodig om de nacompetitie te ontlopen. Tegen de Enkhuizers kon het drie punten bijschrijven waardoor het in ieder geval niet meer rechtstreeks kan degraderen. Daarnaast heeft het twee punten voorsprong op de ‘gevarenzone’.

Sterke start
Op sportpark ‘De Kabel’ viel er voor de toeschouwers met name voor rust veel te genieten. ‘We begonnen sterk en met veel vertrouwen’, zei Aram Hakopov na afloop. Bij SVW’27 ontbraken de twee centrale verdedigers waardoor Bram Barhorst en Remco Veul, beide spitsen, tegen West Frisia het centrale duo vormden.

Via Christian Schoenmaker en Aram Hakopov kwam de Heerhugowaardse ploeg op een 2-0 voorsprong. Nadat Joost Kooiman de spanning terugbracht nam Tim Appel de derde treffer van de thuisploeg voor zijn rekening. Nog voor rust bracht Barry Dammers de stand op 3-2.

In het tweede bedrijf scoorden beiden teams nog eenmaal. Via Nick Abcouwer kwam West Frisia terug tot 3-3. Het slotakkoord was voor Appel die met zijn tweede van de middag voor de 4-3 zorgde. ‘Wij hebben vooral veel strijd geleverd en met een positieve instelling gespeeld’, vervolgde Hakopov. Ander positief nieuws was de rentree van Bram van Wetering. ‘Dat is ook lekker, want hij is zowel aanvallend als verdedigend belangrijk.’

Voor SVW’27 wachten er nog twee duels. Komende zondag gaat het op bezoek bij Zilvermeeuwen, waarna het de competitie afsluit met een thuiswedstrijd tegen Alkmaarsche Boys.