HEERHUGOWAARD – Komende zondag staan Alkmaarsche Boys en SVW’27 tegenover elkaar. In Alkmaar is het de strijd tussen de hekkensluiter en de nummer voorlaatst. Het zorgt ervoor dat het als een cruciaal duel kan worden gezien.

Met tien punten uit vijftien duels kent SVW’27 geen florissant seizoen. ,,We hebben een vrij smalle selectie en door langdurige blessures en een schorsing leveren we kwaliteit in. Het zou al een lastig seizoen worden en dan helpt dit ook niet” vertelt Sander Willemse. Tot dusver boekte de Heerhugowaarders drie overwinningen. Dit deed het achtereenvolgens tegen Texel’94, VSV en de Foresters. Daarnaast pakte het een punt tegen DWS. De succesvolle maand kreeg echter geen vervolg. Het vertrouwen is door de reeks nederlagen gedaald. ,,Het vertrouwen is uiteraard niet bijzonder hoog. Maar we werken hard om resultaten te behalen”.

Voor beiden ploegen telt ieder punt. De achterstand op de ploegen boven zich zijn nog overbrugbaar, waardoor de komende weken belangrijk zullen zijn in de degradatiestrijd. Op bezoek bij Alkmaarsche Boys treed SVW’27 met een gehavende ploeg aan. ,,We missen heel veel spelers” aldus Willemse. In totaal ontbreken er zeven spelers bij de Heerhugowaarders.

Cruciaal
Komende zaterdag treft het directe concurrent Alkmaarsche Boys, dat met een punt minder op de laatste plaats bivakkeert. Tot dusver wonnen de Alkmaarders van KFC en Zilvermeeuwen. Tegen de Foresters, Zaanlandia en Kolping Boys werd er gelijkgespeeld. Het zorgt ervoor dat het duel kan worden gezien als een cruciale wedstrijd. ,,Als je de ranglijst bekijkt wel” vindt Willemse.