Zondag 28-augustus deed SVW’27 O11-1 mee aan de het NK JEUGDVOETBAL / VTT district West-1 toernooi waar een ticket verdiend kon worden voor het eindtoernooi om het Nederlands Kampioenschap. 4-poules van 4-teams streden bij Kolping boys en ook nog eens 4-poules van 4-teams bij Flamingo’s/Alkmaarse Boys. Wij moesten op het terrein van Kolping boys en zaten in een poule met Velsen, Den Helder & SDZ.

1e wedstrijd tegen Velzen begonnen we te voorzichtig en kwamen dan ook op een 1-0 achterstand, tweede helft waren we scherper en maakte de gelijkmaker en hadden zelfs in de laatste seconde van de wedstrijd een grote kans om de winnende te maken. Het bleef echter gelijk.

2e wedstrijd tegen Den Helder waren er kansen voor beide teams maar wij scoorde beter en wonnen deze wedstrijd met 2-0.

3e wedstrijd tegen SDZ, hier waren we veel beter en moesten dan ook scoren, maar dat bleef uit. Ook waren er 2 counters van SDZ maar onze keeper deed goed mee en kon zijn doel schoon houden. Ook deze wedstrijd bleef gelijk.

Ongeslagen in de poule wedstrijden en 5-punten uit 3-wedstrijden was genoeg voor de poule winst, dit betekende dat wij tegen de poule winnaar van poule C moesten en dat was AFC’34. Hierin spelen vele bekende van een aantal van onze spelers die bij de AZ-School voetballen, en dat maakt wat los.

De messen werden geslepen en er ontstond een geweldige pot met veel strijd met kansen over en weer. Wij kwamen 2-keer alleen voor hun keeper maar helaas gingen deze er niet in. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg AFC’34 een snel toegekende vrije trap en deze werd fraai ingeschoten. Helaas geen finale voor ons, maar een uitschakeling tegen de latere winnaar van het toernooi.

Hierna moesten we nog spelen tegen Kolping boys om de 3e/4e plaats. De pijp was aardig leeg geraakt bij de jongens maar ook hier wisten ze toch weer veel strijd te leveren en de kansen te creëren, echter lukte het niet om de trekker over te halen. De goal viel ongelukkig via een voet van een eigen speler in ons doel. Later nog een zelfde moment bij het doel van Kolping boys maar deze ging net bovenkant lat over het doel. Helaas verloren wij deze wedstrijd met een minimaal verschil; 1-0.

Uiteindelijk belanden wij hierdoor op de 4e plaats !

Zeer tevreden over inzet, geleverde strijd & het spel, dit beloofd een mooi seizoen te worden, trots op het team !!!