REGIO – In Oudorp heeft SVW’27 niet kunnen winnen van Kolping Boys. In Heerhugowaard heeft Hugo Boys het Heerhugowaardse onderonsje met WMC weten te winnen.

Kolping Boys – SVW’27 3-1
Op bezoek bij Kolping Boys heeft SVW’27 een 3-1 nederlaag geleden. ,,De wedstrijd ging gelijk op. Er waren weinig kansen” vertelde Tim Kramer. ,,De eerste beste kans van Kolping was raak via een uitgespeelde aanval. Daarna scoorde ze vlak voor rust uit een scrimmage bij een corner”.

In de tweede helft koos SVW’27 voor de aanval. Het leverde de 2-1 op. Kramer: ,,Daarna kregen we nog kansen op de 2-2 en zij kregen ook mogelijkheden op 3-1”. Nadat de ploeg driemaal had gewisseld, raakten twee spelers bij de Heerhugowaarders geblesseerd. ,,Zo eindigden we met z’n negenen en schoten zij er nog een vrije trap schitterend in”.

WMC – Hugo Boys 1-4
Op sportpark ‘de Vork’ heeft Hugo Boys met 1-4 gewonnen van stadsgenoot WMC. ,,Het was een moeizame overwinning” vertelde Jorgen Heurter. De ploeg uit de Noord begon voortvarend en kwam na drie minuten op voorsprong via Bob de Wit. Na tien minuten werd Faruk Deveci met rood naar de kant gestuurd. ,,We hadden toen moeite met het vinden met de vrije man” vervolgt de oefenmeester.

Vlak voor rust wist Thomas Kunst de 0-2 te maken. Heurter: ,,Ook in de tweede helft ging het moeizaam”. Een kwartier voor tijd wist Jasper Bakker namens de thuisploeg te scoren. Via Bob de Wit en Bart Zuurbier wist Hugo Boys toch de volle buit te pakken, 1-4. ,,Het voetbal was vandaag niet echt heel goed maar het team heeft hard gewerkt. We hebben de drie punten en daar ben ik erg blij mee” besluit de coach.

WMC verloor dus uiteindelijk met 1-4. ,,We kregen al snel die rode kaart waardoor we bijna de hele wedstrijd met een man minder speelde” zei Stefan Molenkamp na afloop. ,,Desondanks hebben wij het betere spel gehad en de grootste kansen. Zij kwamen niet om te voetballen. Ze wilden inzakken en op de counter spelen”.

Molenkamp: Na rust namen we risico's, en kregen we na de 1-2 de nodige kansen. Na de 1-4 was het klaar”.