Heerhugowaard – SVW’27 heeft afgelopen zondag een geweldige prestatie neergezet. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter de Rijp werd een 9-0 overwinning geboekt. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij de nummer voorlaatst, OSV. 

In Oostzaan zal SVW’27 wederom vol voor de overwinning gaan. De Heerhugowaarders zijn duidelijk favoriet. SVW staat vierde met 21 punten, een mooie plaats voor de ploeg van coach Patrick van der Fits.

Afgelopen zondag was Tim Appel op schot tegen de Rijp. Appel wist vier doelpunten te maken en zo zijn totaal op zeven doelpunten te brengen. Naast Appel was Christiaan Schoenmaker ook tweemaal trefzeker. Leon Ayal scoorde ook tweemaal, en daarnaast wist Aram Hakopov een doelpunt te maken met de keurige 9-0 overwinning tot gevolg.

OSV presteert ondermaats

Dan naar de ploeg uit Oostzaan, OSV. De ploeg staat na elf wedstrijden op de voorlaatste plaats. Een teleurstellende positie voor de ploeg. Voor coach Dennis Koorn een reden om per direct te stoppen bij OSV. Het feit dat hij niet meer op één lijn zat met de selectie was ook een reden voor Koorn om te stoppen. Vorig jaar wist Koorn met OSV de nacompetitie om promotie te bereiken, maar dit seizoen loopt het minder.

Na het vertrek van Dennis Koorn ging OSV op bezoek bij DTS. De ploeg boekte een knappe en vooral verrassende 0-3 overwinning. Daarmee is het verschil met de veilige tiende positie slechts één punt. Het belooft dus een spannende tweede seizoenshelft te worden.

Terug in de tijd

De laatste ontmoetingen tussen beiden dateert van het seizoen 2003/2004. Toen won SVW’27, destijds onder leiding van coach Hans Reijnders, met 0-3. Die uitslag zou zondag zomaar weer kunnen vallen. Maar kijkend naar de resultaten van SVW’27 is een hogere uitslag ook niet uitgesloten. Aftrap 14.00 uur.