REGIO – SVW’27 keerde afgelopen zondag met een punt terug uit Koog aan de Zaan, waar het gelijkspeelde tegen KFC. De andere Heerhugowaardse ploegen liepen tegen een nederlaag aan.

KFC – SVW’27 2-2
SVW’27 speelde voor rust niet werelds, maar toch kwam het er twee keer goed uit waardoor het halverwege met 1-2 aan de leiding ging. Nadat de Heerhugowaarders een penalty hadden gemist tekende Leon Ayal na een half uur voor de 0-1. Al snel trok KFC de stand gelijk, maar nog voor de pauze bracht Maarten Rippens de gasten weer aan de leiding.

Halverwege bleef Tim Kramer geblesseerd achter. Drie minuten na de pauze moest Joost Groenveld met een blessure de strijd staken. ‘dat was wel een vieze tegenvaller’, aldus Habets. In de tweede helft kwam SVW’27 er, ondanks dat het wind mee had, niet meer uit. ‘We kwamen er niet meer aan te pas dat was wel zonde, maar met een punt kunnen wij wel leven.’

Hugo Boys – Hollandia T 0-2
Na drie wedstrijden zonder nederlaag ging Hugo Boys afgelopen zondag op eigen veld onderuit. ‘Tot de 0-1 was het gelijkwaardig. In de eerste helft hadden we wind mee en kregen we een paar mogelijkheden, maar scoorden helaas niet’, aldus Jorgen Heurter. ‘Na rust met wind tegen was het lastig voetballen.’

Geert Wit bracht de gasten met een raak afstandsschot op 0-1. ‘Daarna kregen we nog een goede mogelijkheid op 1-1, maar die ging net naast’, vervolgde de oefenmeester. In het laatste kwartier speelde Hugo Boys alles of niets, maar door een persoonlijke fout viel via Thomas Driesse de 0-2.

KSV – Victoria O 1-3
KSV ging afgelopen zondag onderuit, iets wat de Heerhugowaardse ploeg sinds 14 oktober al niet meer was overkomen. In eigen huis kwam het al snel door een afstandsschot ongelukkig op achterstand. ‘Daarna maakte Danny Konijn een doelpunt, maar die werd door de scheids niet gezien’, aldus Danny Havermans. De kansen die KSV bleven onbenut waarna de gasten de 0-2 maakten.

Ondanks veel lange ballen en moeilijk voetbal kon Bart Velseboer namens KSV iets terug doen. ‘Daardoor begonnen wij er weer in te geloven. Helaas konden wij de score niet uitbreiden met de kansen die we kregen’, vervolgde Havermans. Het slotakkoord was voor Victoria O, 1-3.

WMC – RKEDO 0-5
De vorige twee wedstrijden leken WMC weer wat hoop te geven, aangezien het spel vooruit ging en het ook tot scoren kwam. Afgelopen zondag ging de ploeg echter weer hard onderuit. ‘We hebben geen moment ergens aanspraak op gemaakt’, sprak Rajesh Bishesar na afloop. ‘Vanaf het begin waren ze beter en dat bleef zo.’ Na een 0-2 ruststand liep RKEDO in de tweede helft uit naar een 0-5 eindzege.