HEERHUGOWAARD – In eigen huis speelde SVW’27 met 1-1 gelijk tegen DWS. De Heerhugowaarders, die kampen met de nodige blessures, behaalde voor de tweede wedstrijd op rij een punt.

SVW’27 is als nummer voorlaatst één van de ploegen die moet knokken om handhaving. Voorafgaand aan het duel met DWS was de voorsprong op hekkensluiter Alkmaarsche Boys slechts een punt waardoor het in de komende weken erg belangrijk is om punten te pakken. Tegen de Amsterdammers behaalde de Heerhugowaardse ploeg dus een punt. ,,Het was een open duel waarin beide ploegen voor de winst speelde en waar een paar stevige maar goede duels werden gemaakt” zei Sander Willemse na afloop.

Twintig minuten voor tijd scoorde Damien Simson de 0-1 voor DWS, waardoor de thuisploeg in de achtervolging moest. Zeven minuten voor tijd was het Remco Veul die de stand gelijk trok. ,,Uiteindelijk denk ik dat het een terecht gelijkspel is” vond Willemse. ,,Beide ploegen hebben wat kansen gecreëerd. Ik denk dat beide teams wel het gevoel hebben gehad dat er meer in zat”.

Door het behaalde punt is het verschil met Alkmaarse Boys twee punten. De concurrenten boven zich verloren waardoor SVW’27 iets is ingelopen op VSV, Texel’94 en de Foresters. In de komende twee wedstrijden treft het de concurrentie.

Komende zondag gaat SVW immers op bezoek bij de Foresters. Een week later ontvangt het VSV. Willemse: ,,Ik kijk positief naar de komende weken. We hebben de afgelopen twee wedstrijden laten zien dat we strijd kunnen leveren en dat is nodig als je tegen degradatie speelt”.