HEERHUGOWAARD - Toch nog wel enigszins verrassend is SVW`27 de winnaar geworden van de Waard Cup 2023. Op het complex van het 75-jarige Reiger Boys leek de organiserende vereniging de favoriet na twee ruime overwinningen, maar door een sterke tweede helft tijdens de finaleavond gingen de groen-zwarten met de hoogste eer strijken.

Met twee punten voorsprong en een veel beter doelsaldo leek Reiger Boys op weg om de titel van een jaar eerder te prolongeren. Nadat burgemeester Maarten Poorter en wethouder Gerard Rep de aftrap hadden verzorgd op Sportpark De Wending, waar de gehele week in het teken stond van het 75-jarige jubileum, begon de thuisploeg van trainer Tom Boukes ook sterker. Al binnen acht minuten nam Reiger Boys een voorsprong toen een vrije trap van achteruit op fraaie wijze tot doelpunt werd verlengd door Joël Krajenbrink. In die fase had Reiger Boys ook duidelijk het betere van het spel, maar vergat het afstand te nemen.

Omdat het bij 1-0 bleef groeide het vertrouwen bij SVW '27, dat dus moest winnen om de Waard Cup mee naar De Kabel te nemen. De ploeg van Miquel Tjong A Hung liet na de rust zien niet zomaar weer de titel aan Reiger Boys te gunnen en streed voor elke meter. Het leverde al snel de gelijkmaker op van Joeri Kloosterboer. Hoewel niet altijd even goed werd de tweede helft zodoende een spannende strijd die uiteindelijk zes minuten voor tijd beslist werd. Na enkele dekkingsfouten bij Reiger Boys bleek Federico Paloni scherp voor de goal en prikte de 1-2 binnen. In de zinderende slotfase bleven de SVW-ers vervolgens overeind en konden na afloop de beker omhooghouden op het gezellige horecaplein, waar het feest nog tot in de kleine uurtjes doorging met DJ René Verkerk en zanger Joost De Vries.

Achter beide ploegen wist Hugo Boys de derde plaats op te eisen door met 2-0 van KSV te winnen. De ploeg uit De Noord die in 2024 het 90-jarig bestaan viert zal volgend jaar het toernooi om de Waard Cup organiseren.