REGIO – In de Tweede Klasse van het zondagvoetbal speelde SVW’27 op eigen veld gelijk. Een klasse lager boekte Hugo Boys de eerste overwinning van het seizoen. KSV en WMC leden een nederlaag.

SVW’27 – West Frisia 1-1
In Heerhugowaard was het in de eerste helft een gelijkwaardig duel waarin West Frisia op een 0-1 voorsprong kwam. ‘Ik denk dat de eerste twintig minuten voor ons waren en toen het tegendoelpunt viel werden hun de beter ploeg’, zei SVW’27 speler Tim Kramer. ‘In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij en kregen wij verschillende kansen.’

Uit één van de kansen was het Demi Polak die tot scoren kwam. ‘Daarna hadden we meer moeten doordrukken voor de 2-1. In de slotfase kon het alle kanten op’, vervolgde Kramer. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen maakte doelman Danny de Boer na lange tijd zijn rentree onder de lat en speelde Joost Groenveld een helft mee.

Kleine Sluis – Hugo Boys 0-2
Nadat het vorig weekend het seizoen begon met een gelijkspel pakte Hugo Boys afgelopen zondagmiddag de eerste zege. Tegen Kleine Sluis won het met 0-2. ‘De eerste helft was gelijk opgaand. Na rust waren wij beter. Na een vroeg doelpunt gingen zij vol voor de gelijkmaker waardoor wij veel ruimte kregen met wat kansen.’ zei Boy Groen na afloop.

Vlak na rust was het Jesper Hoogland die na een mooie aanval voor de openingstreffer zorgde. Bo Groen schoot van afstand de 0-2 binnen. In de laatste minuut keerde doelman Nick Beers nog een strafschop.

Always Forward – KSV 3-1
In Hoorn verloor KSV met 3-1 van Always Forward. Na een 1-0 achterstand was het Bart Velseboer die een penalty binnenschoot. ‘Zij waren voetballend beter. Onze organisatie stond goed, maar met elf tegen tien raakten we het een beetje kwijt’, zei Sander Willemse na afloop. ‘Zij zijn titelkandidaat nummer 1. Ze hebben veel voetballand vermogen.’

WMC – SC Dynamo 2-4
In eigen huis leed WMC een 2-4 nederlaag tegen SC Dynamo, dat vorig seizoen degradeerde uit de Derde Klasse. ‘We begonnen heel goed en speelden een goede wedstrijd. De eerste treffer was in de achtste minuut waar de bal niet werd weggewerkt door een van de centrale verdedigers’, zei Rajesh Biseshar na afloop. Nadat Mounir el Fakiri voor de gelijkmaker had gezorgd drong de thuisploeg aan. Opnieuw kwamen de Ursemmers op 1-2. ‘Wij bleven voetballen en creëerden kansen.’

Opnieuw scoorde El Fakiri waardoor WMC op 2-2 kwam. Toch sloeg Dynamo toe en liep uit naar een 2-4 zege. ‘Tien minuten voor tijd kregen we de deksel op de neus en was de wedstrijd gespeeld. Ondanks het verlies heb ik hele goede dingen en vooral strijden de wil om te winnen gezien. Dat beloofd nog wat voor de rest van het seizoen.’