HEERHUGOWAARD – In de tweede klasse kwamen SVW’27 en ZAP beiden in de laatste tien minuten tot scoren waardoor het onderlinge treffen in een gelijkspel eindigde. Vierdeklasser WMC kwam goed uit de startblokken, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

SVW’27 – ZAP 1-1
Bij het duel tussen SVW’27 en ZAP hoefde de verantwoordelijke voor het scorebord pas tien minuten voor tijd in actie te komen. Via een voorzet waarbij de bal hoogstwaarschijnlijk achter was kwamen de Heerhugowaarders via Remco Veul aan de leiding.

Het antwoord van ZAP liet echter niet lang op zich wachten, want door een handsbal van de thuisploeg mocht het vanaf elf meter aanleggen. Robin Schouwvlieger wist de penalty te verzilveren en bepaalde de eindstand zo op 1-1. ‘Door het warme weer was het ook moeilijk voetballen en zeker op dit veld’, stelde Melvin Habets. ‘Ik denk niet dat wij een overwicht hadden, maar zeker wel de betere kansen.’ Onder meer Martijn Korver en Maarten Rippens lieten de mogelijkheden echter onbenut.

Bij SVW’27 werd Jordi Smit verkozen tot man of the match. ‘Terecht, want hij bleek vandaag de motor van de achterhoede en hij was heel belangrijk’, vervolgde Habets. ‘Voor ons is het nu zaak dat we winnen bij de Foresters want dan doen we hele goede zaken.’

WMC – Kwiek’78 1-10
WMC kon na afloop terugkijken op een goed eerste kwartier. ‘Toen hadden we voor moeten staan’, meende Rajesh Bishesar. Uiteindelijk kwam Kwiek’78 als eerste tot scoren en halverwege stond er al een 0-5 tussenstand op het scorebord. Op dat moment stond WMC door een rode kaart al met tien man. Na de 1-5 van Vladimir Simic liepen de gasten uit Avenhorn uit naar een 1-10 eindzege.