REGIO – SVW’27 en KSV hebben afgelopen zondag beiden drie punten mogen bijschrijven. SVW’27 maakte een 2-0 achterstand goed, terwijl KSV verzuimde een grotere score neer te zetten.

Assendelft – SVW’27 2-3 (2-1)
‘Assendelft begon zeer sterk met het mes tussen de tanden. Daarentegen begonnen wij zeer slap’, stelde Tim Kramer. Op de 2-0 tussenstand die er halverwege de eerste helft op het scorebord stond viel dan ook weinig af te dingen. ‘Echter kostte het voor hun veel kracht wat wij in het veld doorhadden en door terug te vechten kwamen we langzaam in de wedstrijd.’ Via Geert Bruin kwam het nog voor de pauze terug tot 2-1.

Na de rust ging het gelijk op met kansen over en weer. Via Leon Ayal kwam SVW’27 op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd mocht Kramer aanleggen voor een penalty en faalde niet. Melvin Habets was daarna nog zeer belangrijk waardoor de broodnodige drie punten meegingen naar Heerhugowaard.’

KSV – Kwiek’78 3-0 (2-0)
KSV was in eigen huis nog genadig voor Kwiek’78. ‘Het hadden dubbele cijfers kunnen en moeten zijn, maar je moet tevreden zijn met 3-0’, zei Tristan Ooms na afloop. ‘Voor rust ging het wel, maar na rust gaven ze het op.’

In het eerste bedrijf nam Danny Konijn de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening. Na de pauze voltooide hij zijn hattrick en bepaalde de eindstand op 3-0. ‘Dat had veel hoger moeten zijn, maar we werden te gemakzuchtig.’